Relaxen op eeuwenoude grond

  • mrt 10th, 2016
  • Blog

Sauna de Bronsbergen ligt in een gebied dat al duizenden jaren door mensen is bewoond. Dit blijkt uit de vondst van graven uit de brons- en ijzertijd. De naam is te herleiden uit een document gevonden uit 794 van Wracher de graaf van Hameland, Brunheim en Brunharsbergh. Hierin wordt een gift van onroerend goed beschreven. ‘Brunharsbergh’ is in der loop der tijd verworden tot ‘Bronsbergen’. Het ligt in een meander in het prachtige rivierlandschap van de IJssel. De IJssel is door de eeuwen heen een belangrijke strategische verdedigingslinie geweest. Tot het in 1672 werd verwoest stond daar dan ook kasteel Brunharsbergh.

Uit latere bewoning is nog een ijskelder overgebleven. Die hoorde bij een florerende uitspanning t’Harenberg die er rond 1900 heeft gestaan met speeltuin en prachtig uitzicht op de IJssel.

Nu staat in dit gebied Wellness Centre de Bronsbergen. Kleinschalig maar compleet, voor ontspannen op menselijke maat. Tot april heeft B&B Villa Zilverlinde een arrangement waarbij de toegang tot de sauna gratis is bij overnachting in de villa.

Erika Vreeswijk

You might also like

Contact

  • De Boonk 8

  • info@villazilverlinde.nl

  • +31(0)6-21811791

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen op +31(0)621811791, of een mail sturen naar info@villazilverlinde.nl